به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز مازندران، عضو مرکز رشد و فناوری آمل و مدیرعامل شرکت دانش بنیان شمس باوران سلامت نور گفت: پژوهشگران این مرکز پس از 6 سال پژوهش پروبیوتیک هایی متناسب با عادات خوراکی ایرانیان تولید کردند.
دکتر علاالدینی با بیان اینکه عمده پروبیوتیک هایی که در تولید فرآورده های شیری همچون شیر وماست به کار می رود وارداتی است، گفت: با بومی سازی این فناوری، ایران در ردیف کشورهایی چون آمریکا، فرانسه، هلند و دانمارک قرار گرفت.
او افزود: با 6 سال پژوهش بر روی عادات خوراکی مردم استانهای کشور و عشایر توانستیم 20 نوع باکتری پروبیوتیک استخراج کنیم و پرورش دهیم.
دکتر علاالدینی تصریح کرد: در این زمینه حتی از شیر شمار زیادی از مادران استانهای کشور نمونه گیری شد تا پروبیوتیک هایی سازگار با عادات خوراکی ایرانیان تولید شود.
پروبیوتیک ها باکتری هایی مفیداند که در دستگاه گوارش زندگی می کنند.
مسئول پروژه تولید پروبیوتیک بومی نیز گفت: وجود این باکتری های مفید موجب بهینه شدن فعالیت زیستی بدن، کنترل متابولیسم، نابودی باکتری های مهاجم در روده ها و در دراز مدت از ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و مقاوم شدن بدن در برابر آنتی بیوتیک ها جلوگیری می کند.
دکتر لیلا روزبه نصیرانی تصریح کرد: برای دریافتن اهمیت این باکتری در سلامت شهر می توان به کشور آمریکا اشاره کرد که گرچه بزرگترین تولید کننده این فرآورده مهم زیستی است، اما تنها بخشی اندک از آن را صادر می کند.
او افزود: پروبیوتیک ها را می توان در فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی، آشامیدنی و دارویی به کار برد.
رئیس انجمن پروبیوتیک ایران نیز با اشاره به فعالیت 15 شرکت بزرگ و کوچک در تولید پروبیوتیک در کشور گفت: ماده اصلی که در تولید به کار می رود، وارداتی است.
به گفته تاج آبادی قیمت هر ساشه پروبیوتیک با وزن 50 گرم، 250 هزار تومان است.
تولید شکلات کاکائویی سین بیوتیک از جمله فرآوری های شرکت دانش بنیان شمس باوران سلامت نور است.
همچنین تولید غذا داروهای فراسودمند از جمله برنامه های پژوهشی این شرکت است که در جلوگیری از اختلالات گوارشی، کبد چرب و مقاوم شدن بدن به آنتی بیوتیک ها نقش بسزایی دارند که برآورد می شود تا 2 سال آینده به بار بنشیند.